top of page

Starine, ne pa crkovine

11. 9. 2018 ob 18h v knjigarni Konzorcij

Skrivna dnevnika Hendrika Groena, nizozemski literarni uspešnici avtorja pod psevdonimom Hendrik Groen, sta v prevodu Stane Anželj izšli pri Založbi Mladinska knjiga (2016, 2017). Na (na videz) lahkoten način odpirata redko tematizirane,  a za našo družbo ključne teme aktivnega staranja, oskrbe starejših, dostojanstva starejših...  Na okrogli mizi smo literarni premislek povezali z izkušnjami iz prakse in znanstvenim pogledom na staranje.

Gosti:

Dr. Darja Marinšek: urednica Skrivnih dnevnikov Hendrika Groena

Mateja Hauser: Odgovorna oseba Doma starejših občanov Radenci, Dosor. Pobudnica in organizatorka Dosor-jeve Bukvarne, projekta v okviru katerega vsi zaposleni v Dosorju prebirajo izbrana literarna dela, ki odpriajo tematiko staranja in se srečujejo na pogovorih o prebranem. Na seznamu priporočenih del sta tudi Skrivna dnevnika Hendrika Groena.

Dr. Simon Brezovar: Doktor znanosti s področja psihologije, trenutno pa zaposlen kot specializant klinične psihologije na Nevrološki kliniki. Ljubitelj dobre literature, ki tako raziskovalno kot klinično deluje predvsem na področju nevrodegenerativnih bolezni.

Pogovor je vodila dr. Tina Bilban: vodja projekta Zgodbe staranja.

bottom of page